Kolinda uz ustaške pesme i Tompsona: Sada se moramo svi skupiti i idemo u pobedu


IZVOR: Tanjug, Republika - 22.12.2019 | 22:30


Sve za Hrvatsku, prozivali su me zbog navodnih grešaka, nikada nisam napravila ništa protiv Hrvatske, poručila je večeras kandidatkinja HDZ i aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom izbornom štabu, dok su okupljeni klicali "Vukovar", "Vukovar", a prethodno je treštala muzika Marka Perkovića Tompsona.

Foto: Tanjug/T. PAVLEK

Kolinda Grabar Kitarović

- Sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobedu. Vi ste bili sa mnom u teškim i lakim, odnosno dobrim trenucima", kazala je Kitarović, koja je prema najbovijim rezultatima osvojila drugo mesto na danas održanim predsedničkim izborima i prošla u drugi krug glasanja.

Ona će se u drugom krugu nadmetati sa kandidatom SDP Zoranom Milanovićem, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora.

- Svi smo mi rođeni u nekim drugim vremenima, vi ste rođeni u miru - poručila je Kitarović mladima, prenosi hrvatski portal Indeks.

Pozvala je sve da izađu na izbore i u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku.

- Treba nam borba da vratimo one ljude koje su neki drugi proterali. Treba nam borba za bolje plate, tehnološki razvoj. Treba dati priliku pametnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzanje, niko nas ne može zaustaviti kada smo zajedno - rekla je Kitarović.

Kolinda je tokom obraćanja pozivala na zajedništvo i ujedinjenje

- Zajedništvo je bilo ključ uspeha u ratu, to je ključ uspeha u miru. Svi mi, ne mi ili oni, svi smo mi zajedno - rekla je Grabar Kitarović.

Ona je okupljenima poručila da se ne sme dopustiti "da se zajedništvo sada razdvaja".

- Ne smemo to dopustiti u ime domoljublja, ni u ime Hrvatske. Možete ne voleti mene, ali, kao hrvatski domoljubi, ne možete ne voleti Hrvatsku - rekla je Kitarovićeva.

Kako je preneli mediji, dok su okupljeni čekali da im se obrati Kitarovićeva, u štabu HDZ-a treštala je muzika Marka Perkovića Tompsona, poznatog po proustaškim pesmama.