Verski analitičari demontirali hrvatsku farsu: Gospa iz Međugorja je prevara i čist biznis!


IZVOR: E. S. T. - 15.11.2019 | 06:28


O lažnom kultu Bogorodice koja se hrvatskoj deci javlja u Međugorju imali su šta da kažu i verski analitičari, kao i poznavaoci materije koji tvrde da je cela priča čista farsa koja nije zasnovana na verskim kanonima, već na želji da se što više zaradi.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

VELIKA PREVARA Gospa od Međugorja

Verski analitičar Draško Đenović za Srpski telegraf objašnjava da je u pitanju prevara koja kao čudo sve teže prolazi kod verski osvešćenih katolika.

- Jedan od glavnih dokaza da je reč o prevari je taj što se Gospa ukazuje na redovnoj bazi, kao da je šalterska službenica, koja ima svoje određeno radno vreme i baš se tada pojavljuje u brdima. Takođe, niko od te dece koja su odavno odrasli ljudi nije postao svešteno lice, što obično biva sa ljudima koji su se susretali sa prizivom nekog sveca. Sve je čist biznis i turistička mamipara - kaže Đenović.

Publicista Dragoslav Bokan tumači javljanje Bogorodice kao opomenu hrvatskom narodu za sva nedela nastala na tom stratištu.

- Nije nemoguće da se Gospa zaista na tom mestu pojavila, ali samo kao opomena onima koji su učinili stravičan pokolj nad srpskim civilima koji su završili u ustaškim jamama s druge strane brda od one gde se zbio taj događaj. Ako je majka Isusova došla u hrvatsko Međugorje, mogla je da dođe samo kao znak samilosti nad sudbinom Srba i nikako drugačije - ističe Bokan.