Milorad došao u policiju i priznao da je ubio migranta


IZVOR: novosti.rs - 08.10.2019 | 20:20


Milorad Čomić (49) iz sela Todorići kod Bileće prijavio se danas policiji navodeći da je hicem iz puške ubio muškarca, najverovatnije migranta, čiji identitet još nije utvrđen.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Prema Čomićevom priznanju, ubistvo se dogodilo u subotu, 5. oktobra, u večernjim časovima u kući u Todorićima, koju je on čuvao. Navodno je u kući zatekao veću grupu migranata i iz straha je zapucao iz puške M48, takozvane tandžare. Jednog migranta pogodio je u čelo i na mestu ga ubio. Telo je potom umotao u ćebe i bacio u jamu, u kojoj je juče i pronađeno.

Okružni tužilac Žarko Milić kaže da je osumnjičeni Čomić priznao zločin, jer ga je pekla savest. Nije to više mogao da krije pa se sam prijavio Policijskoj stanici u Bileći.

- Osumnjičeni je ispričao da je iz kuće, koja mu je bila poverena na čuvanje, čuo glasove i video razvaljena vrata zbog čega se uplašio. Naoružan puškom došao je do kuće i u njoj navodno zatekao desetak migranata. Iz straha je pucao kroz prozor i navučenu zavesu i metak je jednog migranta pogodio u čelo, dok su se ostali razbežali - rekao je Milić.

On kaže da je tokom dana telo ubijenog pronađeno u jami u koju ga je osumnjičeni Čomić sakrio i biće prevezeno na obdukciju. U odeći ubijenog muškarca nisu pronađeni nikakvi identifikacioni dokumenti i zasada njegov identitet nije poznat.

Pojasnio je da Čomić u selu sam živi već 12 godina, sa stadom od oko 100 koza i nešto ovaca, o kojima je brinuo.

- Živeo je u veoma nehumanim uslovima, što se primećuje na prvi pogled. Radi se o nekadašnjem vojniku koji je za vreme rata bio u zatvorima i logorima u Hrvatskoj. Od toga i dan-danas ima traume, kao i vidljive posledice po telu. Sve je to na njemu ostavilo dosta traga - pojasnio je tužilac.

Istakao je da ovaj zločin verovatno nikada ne bi bio otkriven bez priznanja osumnjičenog.

SELO U STRAHU

Marko Šarenac i Bojana Samardžić iz susednih Krstača pričaju da migrante svakodnevno viđaju u tom kraju.

- Bojim se migranata, jer svakodnevno tuda prolaze i provaljuju u kuće - kaže Samardžićeva.

Šarenac kaže da ih se ne plaši, ali da je situacija postala nesnošljiva.

- Po četiri-pet grupa, od po deset ili više migranata svakodnevno prolazi tuda. Pale vatre po selu, obijaju kuće, spavaju - kaže Šarenac.