Novi dokumenti i nova svedočenja u aferi reket


IZVOR: vesnik.com - 30.08.2019 | 21:01


Znam Bojana Jovanovskog po nadimku Boki 13 od pre nekoliko godina, sećam se druge polovine januara 2019. godine kada sam bio sa društvom u kafiću Krug, i tada se Boki pojavio i prišao nam da nas pozdravi. Rekao mi je da se danas moramo videti, navodi jedna od osoba koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju pozvalo da svedoči, u izjavi o aferi Reket i koja direktno povezuje vladu sa aferom reket, Bokijem 13 i Katicom Janevom.

Foto: instagram.com/boki13official

Zoran Zaev i Boki 13

Da su visoki vladini službenici dobro upoznati sa aktivnostima Bokija 13 i Katice Janeve, takođe se jasno može videti iz svedočenja u vezi sa slučajem Reket, inače bivšeg direktora jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija u Makedoniji. U dokumentu se objašnjava da mu je Boki 13 rekao da je vlada spremna da mu pomogne da postane direktor Makedonskog Telekoma i da bi zauzvrat trebalo da dodeli ponude kompanijama za koje mu Boki 13 bude rekao.

- Dana 31.01.2019. Zoran Milevski me je nazvao telefonom i rekao mi da Bojan tj Boki 13 želi da me vidi bukvalno sledećeg dana u 13.00 u svojoj kancelariji na 1TV. Pristao sam i zakazao sastanak u 13.30h sa porukom koju mi je poslao Zoki Kičevo - rekao je svedok u svojoj izjavi na drugoj stranici zapisnika na početku izveštaja.

Dalje je rekao da je otišao na 1TV i otišao do Bokijevog kabineta 13 na uskom stepeništu i da su Boki i Zoki Kičevski već bili tamo.

Prvo smo počeli da razgovaramo o opštim pitanjima, nakon čega je Boki rekao da vlada nije zadovoljna sadašnjim izvršnim direktorom Telekoma i da žele da budem postavljen za izvršnog direktora “, rekao je svedok u svojoj izjavi.

Objašnjava da je rekao Bokiju i Zokiju da je, budući da je dugo radio u telekomunikacionom poslu, imenovao generalnog direktora Deutsche Telekoma, koji je takođe vlasnik Makedonski Telekom. Objasnio je da se sa vladom može konsultovati, ali ne nužno.