UTVRĐENO ZAŠTO JE GORELA HRVATSKA IBICA Direktor policije saopštio šta je uzrokovalo požar zbog kog je EVAKUISANO 10.000 LJUDI


IZVOR: Blic - 16.07.2019 | 21:10


Uzrok velikog požara na plaži Zrće, na hrvatskom ostrvu Pagu, je ljudski faktor, odnosno otvoreni plamen, izjavio je zamenik generalnog direktora Policije Željko Prša za RTL.

Foto: youtube.com/Vanja Paris

Foto: Ilustracija

Prša je rekao da su stručnjaci kriminalističkim veštačenjem utvrdili s kog je mesta krenuo veliki požar na plaži Zrće, koji je izbio u noći s ponedeljka na utorak i zbog kojeg je evakuisano 10.000 ljudi koji su bili na festivalu u jednom od klubova. - Uzrok je ljudski faktor, odnosno otvoreni plamen - rekao je direktor policije.

Prema prvim istraživanjima, najverovatnije je reč o opušku koji je bačen 20 ili 30 metara od mora, kraj plaže Caska, a Prša kaže da još nema privedenih, ali da imaju dosta očevidaca te da se s njima obavljaju razgovore. Vatra je buknula u travi i proširila se i zahvatila borovu šumu.

Policija tek treba utvrditi radi li se o namernom podmetanju požara ili o slučajnom uzroku. Premda je požar pod kontrolom, vatrogasci će na terenu ostati ceodan, a možda i celu noć zbog zahtevnosti požara. Vatra je zaustavljena na oko 300 metara od ugostiteljskog objekta.

Prša je pozvao sve koji imaju bilo kakva saznanja o tome kada je tačno i gde izbio požar i koji mu je bio uzrok, da se jave policiji.