IVANIĆ: Razgovor sa Vučićem ohrabrio


IZVOR: Tanjug - 07.09.2017 | 18:55


Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je "u prošlosti nedostajalo hrabrosti, odlučnosti i političke širine i u rukovodstvima i u Srbiji, ali u Sarajevu", i da ga je današnji razgovor ohrabrio.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije u društvu Mladena Ivanića u Sarajevu

- Nadam se da će se nastaviti pozitivan trend. Potrebno je to svima. Ako dogovorimo, a radimo na tome, autoput i još neke stvari, biće konkretnih i pozitivnih efekata - rekao je Ivanić i dodao da na sastanku nije određen datum posete članova Predsedništva BiH Beogradu, prenosi regionalna TV N1.

- Šest godina je prošlo od zadnje posete predsednika Srbije i samo po sebi to je veoma pozitivna činjenica i prestanak blokada. U pozitivnom ambijentu je prošla današnja poseta. Puno konkretnih stvari je otvoreno, a neke su praktično i dogovorene. Ako bude razumnog pristupa Srbija će ići i sa naknadom za potopljeno zemljište, tu je i pitanje stare devizne štednje, a želja je da se ubrzaju prelasci granica, odnosno da roba ne čeka na granicama - rekao je Mladen Ivanić.


On je kazao da se o granici BiH i Srbije konačno vode razgovori nakon 15 godina. 

- Bilo bi sjajno kada bi otvorili tu priču, i Brisel bi time bio zadovoljan - smatra Ivanić.

O je istakao zadovoljstvo što je predsednik Srbije imao vremena da ode i u Istočno Sarajevo.

- To mnogo znači narodu tamo, a obišao je gradilište bolnice, a zatim je došao u jedan od simbola prisustva Srba u BiH, a to je Saborna crkva u Sarajevu - izjavio je Ivanić.

Član Predsedništva BiH smatra takođe da je ekonomska saradnja BiH i Srbije mnogo bolja od političke.