Komšić se baš osilio: Tužiću Dodika


IZVOR: Tanjug - 12.05.2019 | 15:43


Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika zbog njegove izjave o vojsci.

Foto: youtube.com/N1

Željko Komšić

Dodik je danas u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sledećem obeležavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, što je Komšić protumačio kao izazivanje pobune u Oružanim snagama BiH.

- Pre nekoliko godina, zbog slične Dodikove namere vezane za OS BiH, podneo sam krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog dela kvalifikovanog kao pokušaj izazivanja pobune u OS BiH. Naše pravosuđe je odbacilo tu krivičnu prijavu, mada su svi nezvaničmo tvdili kako postoje elementi krivičnog dela - rekao je Komšić za sarajevski N1.

Komšić je ocenio da je ova situacija "slična, ako ne i identična".

- Ima elemente podsticanja na pobunu u OS BiH, i to zbog pozivanja da se ne poštuju važeće zakonske norme, a koje se tiču OS BiH, uključujući i zvaničnu uniformu pripadnika OS BiH -  rekao je Komšić i dodao da ne očekuje da će pravosuđe išta preduzeti.

- S druge strane, ja se nadam da je napokon nekima u Sarajevu, koji su tvrdili da to i nije tako bitno, sada jasno šta zapravo Dodik hoće i koliko je važno da ova zemlja bude, kad-tad, članica NATO saveza - rekao je Komšić.