(FOTO, VIDEO) Građani odbranili krstionicu u Tivtu, policija se povukla!


IZVOR: sputniknews.com - 02.04.2019 | 11:18


Kod Manastira Miholjska prevlaka jutros se okupio veliki broj građana kako bi sačuvali Crkvu Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, čije rušenje je bilo najavljeno za 9 časova. Građani su prilaz manastiru zabarikadirali svojim automobilima, a na samom ulazu stoji natpis "Strogo zabranjen ulaz".

Na nalogu Manastira Miholjska prevlaka na Fejsbuku objavljeno je jutros da je policija u ranim jutarnjim satima sa kopna i sa mora opkolila ostrvo.

- Najavljeno je rušenje u devet, a došli su prevarno u 4.35 sati sa ugašenim svetlima sa mora pokušavši tajno i nečujno da opkole krstionicu u kojoj se mnoštvo naroda molilo i učestvovalo u službi Božijoj - navedeno je na stranici manastira.

Kako prenosi portal „Bokanjuz“, policija je pozvala sveštenstvo i vernike koji su stajali oko krstionice da se raziđu, jer "ovo je teritorija Crne Gore i treba da se uklone".

Okupljeni građani i sveštenik Mijajlo Backović su to odbili, a policija nije intervenisala.

Backović je otišao na informativni razgovor u policiju, gde su sa njim razgovarali čelnici Centra bezbednosti Herceg Novi i Agencije za nacionalnu bezbednost za Boku Kotorsku, pokušavajući da ga ubede da sveštenstvo i vernici odustanu od čuvanja krstionice, za koju je građevinska inspekcija donela rešenje o rušenju na današnji dan.

Policiju, koja je došla da ih odatle ukloni, građani i sveštenstvo manastira su počastili čajevima, sokovima i sendvičima, nakon čega su se jutros oko sedam časova policajci povukli, preneo je podgorički portal CdM.