Kolinda neodlučna: Ne znam da li da se kandidujem za drugi mandat!


IZVOR: Tanjug - 15.02.2019 | 09:21


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović još nije odlučila da li će se kandidovati za drugi mandat, ali smatra da je predizborna kampanja, kako kaže, vrlo neplodno razdoblje u koje ne želi da uđe.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kolinda Grabar Kitarović

U intervjuu za hrvatski Media servis, povodom četvrte godišnjice od inauguracije, Kitarović kaže da jednostavna ne želi da uđe u to nekakvo razdoblje.

- Nisam se izjasnila, nisam donela odluku. Ali vidim da je to vrlo zanimljiva tema u medijima i da mediji zapravo kreiraju nekandidate kao potencijalne protivnike meni na izborima, iako ni ja ni oni još nismo istakli svoju kandidaturu - rekla je ona.

A, ako se bude kandidovala podrška HDZ-a joj je bitna.

- Ja dolazim iz HDZ-a i meni je podrška HDZ-a bitna. Cenim to, to je moje uverenje od rane mladosti, to je uverenje koje sam negovala tokom studija, kroz našu borbu za nezavisnost. I ponovno, uz dužno poštovanje prema svim političkim opcijama u Hrvatskoj, ja sam osoba koja ne menja strane i ne volim one koji ih menjaju - navela je Kitarović.

Za nju je dužnost predsednice posebna čast, ali i posebna odgovornost, veoma velika.

- Ja sam pre svega majka. Majka, Hrvatica, vernica, građanka Republike Hrvatske i, naravno, građanka Evropske unije, i doista želim razmotriti šta je to čime ja mogu pridoneti, šta je to što možemo zajedno učiniti kako bismo Hrvatsku poveli u bolji život za sve - rekla je Kitarović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Kitarović je kazala da bi "Mali princ" i "Dnevnik Ane Frank" trebalo da ostanu na popisu lektire.

- Mali princ'' jedna je od mojih najdražih knjiga i to je knjiga koja me nekako drži u uverenju da celi život treba ostati dete. ''Dnevnik Anne Frank'' isto je tako jedno od vrhunskih dela - ocenila je.