Kneževićeva Atlas banka saopštila: Milo nam vratio 16.360 evra


IZVOR: Tanjug - 30.01.2019 | 20:19


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je danas dug od 16.360 evra Atlas banci po osnovu korišćenja VIP kartice čije troškove nije pokrivao, saopšteno je iz Atlas grupe.

Foto: instagram.com/dkatlas

Milo Đukanović i Duško Knežević

- Đukanović je dug platio Atlas banci, a pošto je dug pokriven u februaru 2017. godine tako što su ga Atlas banci platile druge kompanije iz sistema Atlas grupe, novac je danas prebačen na kompaniju Atlas invest - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je Đukanović u Atlas banci imao VIP revolving karticu, kojom je plaćao svoje lične troškove, ali da dug nije vraćao banci.

- Tako je njegov dug klasifikovan u takozvane rizične kredite, koji su kasnije zatvarani preko ustupanja Atlas banci imovine čiji su vlasnici ostale firme iz Atlas grupe - dodaje se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je Đukanović, da bi vraćanje novca bilo u skladu sa zakonom, trebalo da potpiše sporazum sa članicama Atlas grupe koje su pokrile njegov dug prema Atlas banci.

- On to, međutim, nije uradio, nego je ono što je trošio direktno uplatio Atlas banci - navode iz Atlas grupe.

Iz Atlas grupe navode da će Đukanović morati platiti sa kamatom gubitke koje je u ovom slučaju naneo ovoj grupi, njenim klijentima, deponentima.