Zaev u bedaku: Zašto su naši prijatelji dozvolili Gruevskom da pobegne?!


IZVOR: Tanjug - 25.11.2018 | 18:43


"Istraga će otkriti detalje bekstva bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, ali ostaje pitanje kako su četiri zemlje, naši prijatelji, to dozvolile". To je izjavio aktuelni premijer Makedonije Zoran Zaev novinarima i uz reči "taman posla" demantovao medijske navode da je sa Gruevskim komunicirao neposredno pre nego što je ovaj napustio Makedoniju.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Zoran Zaev

MIA prenosi da je Zaev tokom posete Strumici poručio da "javnost očekuje da veoma brzo bude informisana šta se tačno dogodilo u Makedoniji u vezi sa bekstvom bivšeg premijera". 

- Mene je informisalo Ministarstvo spoljnih poslova (Makedonije) i znam dokle se stiglo i verujem da će veoma brzo javnosti biti saopšteni detalji o tome šta se događalo u Makedoniji, budući da znamo šta se događalo u Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj - rekao je makedonski premijer. 

- Ostaje pitanje kako to da su naši prijatelji, četiri zemlje, to dozvolile i svakako ostaje pitanje u vezi sa te tri zemlje članice NATO, koje se vode vladavinom prava, kažem to pod navodnicima, u vreme kada je makedonsko društvo, makedonski parlament ozbiljno usredsređen s ogromnom inspiracijom na pravo da se postane članicom EU i NATO, da mu se desi - kazao je Zaev. 

On je demantovao da je komunicirao sa Gruevskim neposredno pre nego što je ovaj napustio Makedoniju, dodajući da je tu informaciju već demantovao u medijima koji su je objavili. 

- Taman posla, ispašće još da smo se zajedno to dogovarali. Otkako sam postao premijer, godinu i po dana, sa gospodinom Gruevskim nemam nikakve kontakte - naveo je Zaev.