NOVAK PROŠAO KROZ PAKAO ZBOG LAKTA: GUŠIO SAM SE U SUZAMA POSLE OPERACIJE!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 10.11.2018 | 04:21


Novak Đoković (31) prošao je kroz pravi pakao da bi se vratio na prvo mesto ATP liste. Srpski teniski as mesecima je muku mučio sa povređenim laktom, a tek kada ga je operisao u februaru, krenuo je njegov vrtoglavi uspon.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

BEZIZLAZNA SITUACIJA

Međutim, sam hirurški zahvat i činjenica da je karijeru stavio na kocku Noleta su ozbiljno uzdrmali. Motale su mu se crne misli u glavi, pa niko nije mogao da ga uteši.

- Tri dana sam plakao zbog operacije. Razmišljao sam gde sam pogrešio i šta me je dovelo u takvu bezizlaznu situaciju. Neprekidno sam krivio sebe. Osećao sam se kao da sam pao u nesvest - otkrio je nedavno Đoković.

Bojazan da je možda pogrešio bila je opravdana. Ni nekoliko narednih meseci posle operacije Novak se nije vratio na pravi put.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

UBITAČNA SERIJA

Tek kada je u stručni štab vratio Marijana Vajdu i sredio psihu, krenula je ubitačna serija. Pokorio je Đoković Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj i igrao u finalu mastersa u Parizu.

Koliko već u ponedeljak (21.00) pred srpskim teniserom je nov izazov. Protiv Amerikanca Džona Iznera započinje nastup na završnom mastersu sezone u Londonu, gde će pokušati da osvoji šestu titulu i izjednači se na vrhu večne liste sa Rodžerom Federerom. Trenutno, Nole ima pet pehara, koliko i Ivan Lendl i Pit Sampras. Takođe, u ponedeljak (15.00) u okviru Novakove "Kuerten" grupe sastaće se Aleksander Zverev i Marin Čilić. Dan ranije u nedelju, turnir u "Hjuit" grupi otvaraju Kevin Anderson i Dominik Tim, a zatim sledi okršaj Rodžera Federera i Keja Nišikorija.