Vudbridž: Pred Novakom još tri četiri sezone


IZVOR: Republika - 13.09.2018 | 07:35


Nekadašnji australijski teniser Tod Vudbridž smatra da se Novak Đoković neće zaustaviti na 14 Gren slem titula, broja do kojeg je stigao nedavnim trijumfom na US openu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Novak Đoković

- Ima 31 godinu i pred njime su još tri-četiri sezone. U sebi ima bar još pet Slemova – taj podvig jeste daleko, ali pokazao je kvalitet tog nivoa na poslednja dva Slema“, kaže 47-godišnji Vudbridž, nekada 19. teniser sveta u singlu, i dodaje:

- U Australiji je prosečno udarao loptu, ali odjednom sve pogađa sredinom reketa. Servis mu se zaista poboljšao, pogotovo servis u važnim poenima i kontinuitet u početnom udarcu. U finalu US opena takođe je odigrao i nekoliko veoma dobrih voleja pod pritiskom.

Pre US opena, Đoković je osvojio i jedini Masters koji mu je nedostajao (Sinsinati), kao i Vimbldon. 

- Njegova celokupna igra je oštrija, a mnogo toga jeste mentalni deo, ponovo se mentalno uključio. U suštini, vratio se sa na ono što radi dobro, trenert Vajda je došao i to mu rekao - kaže Australijanac, vlasnik 16 Gren slem trofeja u dublu. 

A godina daleko od toga da je počela dobro – poraz od Čunga u četvrtom kolu u Melburnu, operacija lakta, pa rani porazi u Indijan Velsu i Majamiju.

- Dok sam gledao Australijan open, mislio sam da je gotov. Delovao je kao momak koji je već postigao sve, koji je pao s tog nivoa i koji igra običan tenis po svačijim standardima. Ipak, sada kada je okrenuo situaciju u svoju korist i kada igra kao u najboljim danima, mislim da ima pravu šansu da prestigne Federera po broju Gren slem titula - zaključio je Vudbridž.

Nadal ima 17, Federer 20 najvećih titula, a Novak se novim trijumfom ponovo uključio u trku.