BIĆE OPET PRVI Novak broj jedan do kraja godine!


IZVOR: R. V. B. - 06.09.2018 | 18:32


Novak Đoković biće najbolji teniser sveta do kraja godine! Ono što je do pre mesec dana zvučalo kao naučna fantastika, sada je sve izglednija realnost. Naime, najbolji srpski teniser već u Njujorku može da počne da diše za vratom Rafaelu Nadala u Rodžeru Federeru, a kako do kraja sezone ne brani nijedan poen nije nemoguće da ih prestigne i vrati se na tron muškog tenisa.

Foto: Tanjug/AP

Nole juri prema vrhu

A evo kako se to može desiti. U najgorem slučaju Nole će Njujork napustiti kao četvrti teniser planete, pod uslovom da ga sutra uveče u polufinalu savlada Japanac Kei Nišikori. Međutim, trijumf i ulazak u finale mu donose novih 1.200, a 14. grend slem titula u karijeri i svih 2.000 bodova. Ako Huan Martin del Potro izgubi od Nadala u drugom polufinalu, Đoković će već i teoretski preuzeti treće mesto, dok bi mu u slučaju trijumfa Argentinca trebala titula iz međusobnog duela u finalu.

Nakon US opena kalkulacija je puno. Ako osvoji Njujork, Novak će imati 6.445 bodova, a onda mu predstoje i mastersi u Parizu i Šangaju odakle može inkasirati po 1000 ATP bodova. Maksimum na Đokovićevom kontu je 9.445 bodova her su u kalendaru i dva ATP 500 turnira u Bazelu i Pekingu. A onda sledi završni masters sezone i novih potencijalnih 1.500 bodova.

Međutim, u borbi za prvo mesto ne pita se samo srpski teniser, već i Nadal i Federer. Međutim, oni do kraja godine brane bodove za razliku od Srbina, pa nije nerealno da čak odu u minus u odnosu na trenutno stanje.