UBIJALO ME ŠTO SAM NESTRPLJIV


IZVOR: - 24.08.2018 | 05:11


Postao je prvi teniser koji je objedinio sve masters titule, ali put koji je do toga morao da pređe se ne zaboravlja. Novak Đoković otvorio je dušu i progovorio o greškama zbog kojih nije uspeo ranije da se vrati gde mu je mesto posle povrede lakta.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Jedna od najvažnijih stvari koje sam naučio o sebi je koliko sam samo bio nestrpljiv. Najteži zadatak mi je bio da se rešim toga. Nikada ranije u karijeri nisam imao neku veliku povredu, što me je dotad činilo veoma srećnim, ali... Pretpostavljam da je, i pored svih mera predostrožnosti koje sam preduzimao, telo trpelo udarce i povređenom laktu morao sam ozbiljno da se posvetim - ispričao je sada šesti teniser sveta.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prošle godine, posle poraza u četvrtfinalu Vimbldona, saopštio je nekada prvi reket na ATP listi da pravi šestomesečnu pauzu. Povratak nije išao u dobrom smeru, pa je operacija, koju je po svaku cenu želeo da izbegne, postala neizbežna, a mnogi su ga već otpisali i penzionisali.

- Vimbldonska titula i titula u Sinsinatiju su mi sada slađe. Posebne su upravo zbog puta koji sam prešao - rekao je Novak, sa čime se sigurno slažu i njegovi navijači širom sveta.