"Dobacivali su, pozvao sam ga da mi se suprostavi!" Đoković pričao o DAVNIM vremenima, pa OTKRIO zašto se SVAĐAO s publikom!


IZVOR: Republika/D.O. - 17.01.2024 | 14:19


Srpski as uz dosta muka stigao do naredne runde.

Foto: Tanjug/AP
"Dobacivali su, pozvao sam ga da mi se suprostavi!" Đoković pričao o DAVNIM vremenima, pa OTKRIO zašto se SVAĐAO s publikom!

Prešao je "pakao" Novak Đoković u meču protiv Alekseja Popirina, ali je uspeo da se plasira u 3. kolo Australijan opena i opravda ulogu favorita.

Iako je sjajno otvorio meč, rešivši prvi set u svoju korist sa ubedljivih 6:3, Nole je naredni izgubio, a treći morao da dobijie kroz maratonski taj-brejk (7:4).

Ipak, najbolji teniser sveta je još više sa Australijancem, nego protiv Hrvata Dina Prižmića u prvoj rundi, morao da se potrudi kako bi izvadio kartu za treći meč na turniru, u kome ga čeka Argentinac Tomas Martin Ečeveri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Nije bilo lako, jednostavno imao sam i sreće, u pojedinim fazama Popirin je bio i bolji od mene. Ja sam iskoristio momentum, posebno u taj-brejku trećeg seta... U nekim fazama sam igrao na visokom nivou, zadovoljan sam prolaskom u treće kolo - rekao je Novak Đoković, a zatim se dotakao situacije od prošle godine kada je na startu turnira, kao i sada, izgubio dva seta, a onda dominantno osvojio trofej:

- Neka se ponovi ta situacija od ranije, ali za mene je jako važno da igram sve bolje i bolje i pronađem svoju pravu formu. Na startu je uvek teško, igrate protiv tenisera koji nemaju šta da izgube, to su dobri teniseri. Uspeo sam da dobijem oba meča u četiri seta, nadam se da će biti bolje kako turnir bude odmicao.

Zatim je Novak nastavio sa izjavama u miks zoni:

- Urlik na kraju je izašao iz mene. Imam dosta emocija, uspeo sam da pobedim i pored toga što su uslovi bili teški. Bilo je dosta problema, borio sam se i sa sobom i jednostavno moram da prihvatim neke stvari koje su se dešavale. Mnogi su dobacivali sa tribina, pozvao sam čoveka da mi se suprotstavi, ali sam mu se izvinio kasnije - otkrio je šta se tačno desilo u spornoj situaciji Đoković, da bi se potom dotakao i svog zdravstvenog stanja:

- Ne bih da ulazim u detalje kako se osećam, ali definitivno ne igram najbolje moguće u ovom trenutku. Najvažnije je da napredujem između mečeva i jako je važno da imam pozitivan pristup - istakao je Nole.

Protiv narednog rivala, prvi reket ATP liste sastajao se dva puta, na mastersima u Rimu i Parizu, logično, oba puta je izlazio kao pobednik.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

BONUS VIDEO