NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU! Stiglo novo VELIKO PRIZNANJE na račun Đokovića! U leđa mu gledaju Mesi, Džordan...


IZVOR: Republika/D.O. - 21.12.2023 | 17:26


Vodeći teniser sveta ostavio konkurenciju daleko iza sebe.

Foto: www.profimedia.rs
NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU! Stiglo novo VELIKO PRIZNANJE na račun Đokovića! U leđa mu gledaju Mesi, Džordan...

Kako prenosi sportski portal "ThatsAllSport", srpski as Novak Đoković suvereno je zauzeo prvu poziciju najboljeg sportiste svih vremena.

Posebno je intersantno na ovoj listi Top 5 sportista koji su ostavili veliki trag u svetskom sportu, nema ni Rafaela Nadala ni Rodžera Federera, ali su tu legendarni bivši bokser Muhamed Ali, fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi, atletičar Jusein Bolt i proslavljeni NBA košarkaš Majkl Džordan.

Autoru teksta na um su padali i Švajcarac i Španac, ali i Serena Vilijams, međutim to da Noleta stavi na prvo mesto presudio je način na koji je Srbin stigao do velikog uspeha.

Foto: Printscreen/Twitter

Novak Đoković i Lionel Mesi na dodeli Zlatne lopte

Kako navodi "Đoković se jednog dana pojavio i odmah počeo da pobeđuje". Učestvovao je u 36 grend slem finala, od kojih je 24 osvojio, a lista rekorda koje je oborio i tek će da obara je podugačka.

Nole je, podsetimo, 2023. godinu završio na prvom mestu ATP liste ispred Karlosa Alkaraza iz Španije.

U tek završenoj sezoni je osvojio Australijan open, Rolan Garos i US Open, kao i Završni Masters u Torinu.

Na prvom grend slemu u Melburnu je savladao Grka Stefanosa, potom u Parizu Norvežanina Kaspera Ruda, a u Njujorku bio bolji od Danila Medvedeva iz Rusije.

Što se tiče ATP finala, u borbi za pehar pobedio je Janika Sinera iz Italije i revanširao mu se za poraz u grupnoj fazi takmičenja, dok je na Vimbldonu igrao finale.  

BONUS VIDEO