NOVI REKORD! Novak Đoković je NAJBOLJI NA SVETU! Korak do MAGIČNE BROJKE!


IZVOR: Republika - 23.10.2023 | 07:52


Dominacija Srbina se nastavlja.

Foto: www.profimedia.rs
NOVI REKORD! Novak Đoković je NAJBOLJI NA SVETU! Korak do MAGIČNE BROJKE!

Novak Đoković je započeo 396. nedelju na vrhu ATP liste sa 11.045 bodova! 

Svakog ponedeljka kada izađe lista najboljih tenisera, Nole dodatno poboljša svoj rekord, a teško da će neko u skorijem vremenu moći da priđe blizu ovom dostignuću.

Karlos Alkaraz nalazi se na drugom mestu sa 8.805 poena.

Upravo Karlitos "diše za vrat" Đokoviću kada je mesto na tronu u pitanju, ali će morati da sačeka.

Naime, Alkaraz je propustio turnir u Bazelu zbog povrede, tako da će se voditi velika bitka za mesto broj jedan na kraju godine, a odluka će pasti u Bersiju i na Završnom Mastersu u Torinu.

Karlos će u Parizu braniti 180 bodova, dok u Torinu može samo da osvoji(maksimalno 1500) jer nije nastupio prošle godine.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Što se Novaka tiče, on će u Parizu braniti 600 bodova, koliko je osvojio igranjem finala, dok će u Torinu imati veliki zadatak – da odbrani svih 1500.

Svakako nas očekuje uzbudljiva trka, ali kao i uvek kada je na terenu, sve se pita Đoković.

Što se tiče ostalih tenisera u TOP 5,  na trećem mestu je Danil Medvedev, četvrti je Janik Siner, a peti Andrej Rubljov..

Iza njih su Holger Rune, Stefanos Cicipas i Kasper Rud. Tejlor Fric se probio do devete pozicije, a Aleksander Zverev je pao na desetu.

Naši ostali teniseri imali su solidnu nedelju, ali je Laslo đere ipak uspeo da padne za jednu poticiju i sada je 36. Dušan Lajović je 53, a Miomir Kecmanović zauzima 55. poziciju.

Tu je još i Hamad Međedović koji je 107. teniser sveta.

BONUS VIDEO