TROICKI UBEĐEN U POBEDU! Uzdamo se u Novaka! Neće da OTKRIJE ovaj podatak!


IZVOR: Republika - 15.09.2023 | 11:23


Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je na konferenciji za medije pred mečeve sa Španijom, da su svi srpski teniseri spremni za svoje duele.

Foto: Starsport
TROICKI UBEĐEN U POBEDU! Uzdamo se u Novaka! Neće da OTKRIJE ovaj podatak!

Teniseri Srbije i Španije danas od 15 časova igraju svoje mečeve u grupi C Dejvisa kupa. Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u sredu u Valensiju, gde se priključio saigračima iz reprezentacije Srbije nakon njihovog meča sa Južnom Korejom.

- Iznenađeni smo da su Španci izgubili od Češke s 3:0. Očekujem da će njihov tim biti dosta izmenjen protiv nas. Naravno mi sada imamo pomoć Novaka Đokovića koji je u Valensiju došao u sredu i već dva dana trenirao. Biće spreman za ovaj meč. Uzdamo se u njega, ima neverovatan skor u Dejvis kupu i siguran sam će nam pomoći. I ostali naši igrači su spremni - rekao je Troicki.

Dodaje selektor "orlova" da je već odredio koji srpski teniser će igrati koji meč.

Foto: Tanjug/AP

 

- Odlučio sam, svi znaju ko će igrati, ali to još ne mogu da saopštim. Uvek je sjajno što u našem timu imam veći izbor. Laci je bio malo slabiji u prvom setu ali posle je ušao u ritam protiv nezgodnog Korejca. Trenirao je sa Novakom, oseća se sjajno. Kecmanović je dobro igrao, odgovara mu podloga, Lajović je isto bio dobar prvog dana - zaključio je Viktor Troicki.

Ukoliko savlada domaćina, Srbija će izbaciti Špance iz daljeg toka takmičenja, jer su poraženi i u prvom kolu od Češke s glatkih 0:2.

Podsetimo "crvena furija" na takmičenju Dejvis kupa nije mogla da računa na svoja dva najbolja igrača, Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala, što se osetilo na rezultatskom planu.

Nasuprot tome, Laslo Đere i Dušan Lajović doneli su pobedama u singlu protiv Sunvu Kvona (2:1), odnosno, Hong Seong Čanom (6:4, 7:6), dobili Južnu Koreju s 2:0.

BONUS VIDEO