BIVŠI NOVAKOV TRENER OTVORIO DUŠU! Evo kako je Đoković ULEPŠAO život Bekeru! Nemac prvi put PROGOVORIO o ovome!


IZVOR: Republika - 23.05.2023 | 14:22


Najbolji srpski teniser Novak Đoković priprema se za takmičenje na Rolan Garosu.

Foto: Tanjug/AP
BIVŠI NOVAKOV TRENER OTVORIO DUŠU! Evo kako je Đoković ULEPŠAO život Bekeru! Nemac prvi put PROGOVORIO o ovome!

Pred start drugog Grend slema u sezoni, nekadašnji Noletov trener Boris Beker govorio je o mogućnostima srpskog asa u Bulonjskoj šumi.

- Šljaka nije njegova najbolja podloga, ali je poslednjih nekoliko godina bio u stanju da sve to nekako poveže na Rolan Garosu. Sve dok je zdrav i dok želi da igra, uvek će biti jedan od favorita da osvoji grend slem trofej - rekao je Beker, koji nikada nije podigao pehar u Parizu.

Tokom boravka u engleskom zatvoru Hanterkomb, legendarni Nemac otkriva da je pratio šta se dešava u tenisu, a zatvorski čuvari su mu dozvilili da prati prenos finala Vimbldona i Novakovu pobedu nad Australijancem Nikom Kirjosom.

Foto: Tanjug/AP

 

- Bio sam veoma emotivan kada je pobedio. Bila je to velika stvar, a on mi je prijatelj, tako da sam bio srećan da ga gledam kako pobeđuje. S druge strane, dopada mi se i Nik Kirjos i sve ono što donosi takmičenju. Želim mu da ozdravi, želim ga nazad na terenu sa istim pristupom koji je imao prošle godine. Jer to je zaista sjajno za tenis - priznaje je Beker i dodaje:

- On je u stvari veoma otvoren, čovek je od reči. A ljudi ga ponekad vide samo kao tenisku mašinu. Kada nije na terenu, vrlo je šarmantan. Možete sa njim da pričate o poslu, politici, muzici, dobar je u bilo čemu - kaže Boris u intervjuu za "Gardijan".

Posebno ga je oduševila jedna stvar, kada se radi o Đokoviću.

- On je pravi teniski istoričar. Razume ko je sve bio pre njega i stvarno želi da ostavi dubok trag, što je već i uradio. On je perfekcionista, kao i sve velike zvezde. Želi da odigra savršen meč, što mu se desilo verovatno jednom ili dva puta - istakao je Beker.

BONUS VIDEO