HAOS U TENISU: Navijači UTUČENI - povlači se Rafael Nadal?


IZVOR: Republika - 02.12.2022 | 15:02


Jako loše vesti za sve navijače španskog tenisera.

Foto: Tanjug/AP
HAOS U TENISU: Navijači UTUČENI - povlači se Rafael Nadal?

Rafael Nadal završio je svoju seriju egzibicija po Južnoj Americi, gde je zajedno sa Kasperom Rudom odigrao pet prijateljskih mečeva.

Španac je u poslednjem, petom meču serijala, u Meksiko sitiju pobedio Norvežanina sa 7:6, 6:4, a onda je priredio negativno iznenađenje navijačima u toj državi.

Naime, Španac je saopštio da više neće igrati u toj zemlji.

- Ovo mi je poslednji put da igram u Meksiku. Turnir u Akapulku nije u mom kalendaru 2023. godine, a ona posle toga deluje mi tako daleko. Vreme je da uživam u trenutku maksimalno i igram na mestu gde sam se oduvek osećao voljenim - izjavio je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Kasper Rud posle finala Rolan Garosa

Naravno, to ne znači da Nadal planira da se uskoro povuče, pošto i dalje ima velike ambicije, ali je jasno da je kraj za njega sve bliži i da ljubitelji tenisa u Meksiku više neće moći da uživaju u njegovim veštinama.

- Najvažnije mi je sada da igram najveće turnire i da na njima budem u punoj kondiciji. Uživam u radu svakog dana i nastavljam ka ciljevima koji me uzbuđuju na profesionalnom nivou. Pokušaću da ih ostvarim sve dok mi telo to dozvoljava. To se još nije desilo, otuda želim da nastavim - dodao je Španac.

Rafa sada ide na pauzu, a zatim ga u januaru očekuje turnir u Melburnu, gde će pokušati da odbrani titulu na Australijan openu, koju je prošle godine osvojio pobedom na Danilom Medvedevom u finalu. 

Ipak, tada nije bilo Novaka Đokovića, zbog sramne odluke tamošnjih vlasti, pa je jasno da Španca čeka mnogo teži zadatak ove godine, na turniru koji počinje 16. januara.

BONUS VIDEO