Pred Novakom je dug put!


IZVOR: Republika - 11.11.2022 | 19:31


Đoković otvorio dušu uoći Završnog Mastersa u Torinu.

Foto: Tanjug/AP
Pred Novakom je dug put!

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izjavio je da bi voleo da trijumfuje na Završnom ATP turniru sezone, koji će biti održan od 13. do 20. novembra u Torinu. 

 - Bio bi savršeni kraj sezone da osvojim turnir u Torinu. Međutim, dug je put do toga. Duga je nedelja, pošto moram makar po jednom da igram sa najboljim igračima sveta. Imam iskustva igranja na ovom turniru i nadam se da će mi to pomoći da ostvarim dobar rezultat - rekao je Ðoković za zvanični sajt turnira u Torinu, a srpski teniser je pet puta u karijeri osvajao završni ATP turnir.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Danas je zaista bio prelep dan. Veoma je lepo videti da je mnogo ljudi izašlo na ulice da nam poželi dobrodošlicu u Torinu. Nadam se da će i ove godine kao i prošle turniru prisustvovati veliki broj navijača. Ovo je veliki događaj za tenis, koji je izuzetno popularan u ovoj zemlji i ovom gradu.

Ðoković će u ponedeljak u prvom kolu igrati protiv Cicipasa, a poslednji put je završni turnir osvojio 2015.

 - Igrao sam sa njim na prethodna dva turnira, u finalu u Astani i polufinalu u Parizu. Oba meča su bila prilično tesna, posebno onaj u Parizu. Očekujem težak meč - naveo je Ðoković.

- Prošlo je dosta vremena od mog prvog učešća na Završnom turniru, ali mislim da sam u dobroj formi. Osvojio sam Vimbldon i većinu turnira koje sam igrao uzatvorenom pre Torina. Motivisan sam i radujem se izazovu. Svaki meč će biti kao finale - rekao je Novak.

Novak se nalazi u "zelenoj" grupi zajedno sa Stefanosom Cicipasom, Danielom Medvedevim i Andrejom Rubljovim. Đoković prvi meč u Torinu igra u ponedeljak protiv Cicipasa.

BONUS VIDEO: