A GDE JE NOVAK? Najveći rival već spreman da učini ono što nikada nije! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.10.2022 | 05:37


Veliko iščekivanje vlada u francuskoj prestonici.

Foto: www.profimedia.rs
A GDE JE NOVAK? Najveći rival već spreman da učini ono što nikada nije! (VIDEO)

Od subote 29. oktobra do nedelje 6. novembra "grad svetlosti" će biti centar teniskog sporta. Ono najbolje što teniski sport ima u ovom momentu naćiće se u Parizu na ovogodišnjem Masters turniru.

Ljubitelji "belog sporta" nadaju se da će već u francuskoj prestonici imati pprilike da isprate teniski klasik, duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a da španski teniser predstojeći turnir shvata veoma ozbiljno, govori podatak da j već stigao u Pariz i trenirao na glavnom terenu.

Nadal nije odigrao zvanični meč još od turnira u Njujorku kada je u okviru četvrtog kola eliminisan od Frensisa Tijafoa, ali po dolasku u Francusku njegov trener Karlos Moja je izjavio da se Španac nalazi u zadovoljavajućoj formi i da će nakon pauze probati da ostvari što bolje rezultate kako na Mastersu u Parizu, tako i na završnom turniru u Torinu.

Treba napomenuti da je Novak Đoković šest puta stizao do pehara u "gradu svetslosti", a ove godine će i braniti trofej koji je osvojio u 2021. savladavši u velikom finalu Danila Medvedeva. Sa druge strane, Rafale Nadal nikada nije uspevao da podigne renomirani pehar, a kuriozitet je činjenica da je samo jednom stizao do velikog finala. Bilo je to sada već davne 2007. godine kada je ubedljivo poražen od Davida Nalbandijana rezultatom 2:0 (6:4, 6:0).

 

BONUS VIDEO: