NE MOGU DA SE POPNEM UZ STEPENICE OD BOLOVA: Potresna ispovest teniskog šampiona!


IZVOR: Republika - 27.09.2022 | 17:44


Brojne povrede i operacije su mu uništile karijeru.

Foto: Tanjug/AP
NE MOGU DA SE POPNEM UZ STEPENICE OD BOLOVA: Potresna ispovest teniskog šampiona!

Huan Martin Del Potro, argentinski teniser i osvajač US Opena, danas trpi velike bolove, prouzrokovane raznim povredama koje je "zaradio" baveći se tenisom.

- Danas mogu samo da hodam. I to ulicom. Ne mogu na stazi za brzo hodanje. Ne mogu ni da se popnem uz stepenice bez bolova. Niti mogu da vozim auto duže vreme, jer moram da napravim pauzu da bih protegao noge. To je moja realnost. Teško je i tužno - izjavio je "Delpo" za argentinske medije.

Foto: Tanjug/AP

"Delpo" i Novak Đoković

U glavi ne mogu još da se naviknem na život bez tenisa. Nisam imao postepeni prelazak u penziju. Nisam imao priliku da se pripremim za to, nemam predstavu kako to ide kod drugih igrača. Bio sam treći teniser sveta i odjednom oba kolena su mi bila polomljena. I sada sam ovde, bez ičega - zaključio je Argentinac, koji je najviše muka mučio sa kolenom i laktom.

Del Potrov najveći uspeh je osvajanje US Opena 2009. godine, kada je u finalu savladao Federera i tako prekinuo njegov niz od 41 uzastopne pobede u Njujorku. Takođe, sa Argentinom je 2016. osvajao Dejvis kup. Ima i dve medalje na OI - bronzu 2012. i srebro 2016. godine.

BONUS VIDEO