Đoković posle velike pobede: Niče, nisam očekivao da ću imati toliko lepih reči o tebi!


IZVOR: Republika - 10.07.2022 | 16:33


Oglasio se posle nove titule na Vimbldonu.

Foto: Tanjug/AP
Đoković posle velike pobede: Niče, nisam očekivao da ću imati toliko lepih reči o tebi!

Novak Đoković je pobedom nad Nikom Kirjosom osvojio sedmu titulu na Vimbldonu.

Prilikom pobedničke ceremonija, Srbin se prvo obratio Australijancu.

- Nik vratićeš se ti sigurno, ne samo na Vimbldonu, nego i na nekom drugom Grend slemu. Znam da je teško pronaći reči utehe posle poraza, ali Niče pokazao si zbog čega si jedan od najboljih igrača na travi na svetu. Želim tebi i svom timu sve najbolje, zaista te mnogo poštujem, fenomenalan si igrač i sportista i izuzetno talentovan. Sigurni smo da ćemo te tek gledati u finalima Grend slemov. Nisam očekivao da ću toliko lepih stvari reći o tebi, imajući u vidu naš odnos nekada, ali zvanično, ovo je "bromansa" - rekao je kroz smeh Nole, a potom dodao:

- Nadam se da je ovo početak jedne prelepe veze i prijateljstva van terena. Krenućemo sa večerom i sa pićem, pa ćemo da vidimo za dalje.

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Srpski teniser je još jednom pokazao koliko mu znači titula na Vimbldonu.

- Izgubio sam reči kojima mogu da opišem koliko mi znače ovaj turnir i trofej. Uvek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je inspirisao da počnem da igram tenis, na malom mestu na planini u Srbiji. Video sam Samprasa kako osvaja titulu 1993. i rekao sam dedi da mu kupi reket. Samo igranje na ovom terenu je nešto veliko, a kamoli osvajanje pehara. Svaki put kad dolazim ovde to mi sve više i više znači. Zaista sam zahvala što sam ponovo ovde sa peharom. Ovo je najposebniji teren na svetu. Sve je usredsređeno prema igračima ovo je najpriznatiji turnir i turnir sa najvećom istorijom.

Na kraju se zahvalio svima koji su bili uz njega.

- Zahvaljujem se ekipi, porodici, roditeljima, a tu mi je i ćerka. Ona još uvek nema pet godina, pa joj nije dozvoljeno da gleda. Hvala celom timu, svi koji ste ovde bili. Jedino nedostaje moj sin, mislim da sada igra set protiv braće Brajan. Hvala vam svima, bez vas ovo ne bi bilo moguće.

BONUS VIDEO: