PARISKA SENZACIJA: Rus je počišćen sa terena, Čilić se poigravao sa drugim teniserom sveta - Kako ovo utiče na Novaka Đokovića?


IZVOR: Republika - 30.05.2022 | 21:03


Za njega je učešće na otvorenom prvenstvu Francuske završeno.

Foto: Tanjug/AP
PARISKA SENZACIJA: Rus je počišćen sa terena, Čilić se poigravao sa drugim teniserom sveta - Kako ovo utiče na Novaka Đokovića?

Šok na Rolan Garosu.

Drugi igrač planete, Rus Danil Medvedev počišćen je sa terena. Njega je nakon samo tri odigrana seta i sedam prepuštenih gemova savladao hrvatski teniser Marin Čilić, koji trenutno zauzima 23. poziciju na ATP listi.

Marin Čilić (HRV) - Danil Medvedev (RUS) 3:0 (6:2, 6:3, 6:2)

U meču koji je trajao nešto manje od dva sata, hrvatski teniser je pružio fantastičnu predstavu. 

U prvom setu, nakon pet odigranih gemova u kojima je svaki teniser uspevao da odbrani svoj servis, Čilić je vezao dva brejka čime je stigao do prednosti.

I u drugom setu šesti gem je bio koban po Danila Medvedeva. Izgubio je svoj servis, Čilić nije dozvolio iznenađenje i našao se na pragu trijumfa.

Dešavanja u trećem setu bila su još pogudnija za ruskog tenisera. Čilić je vrlo brzo stigao do prednosti od 4:0 i pitanje pobednika više se nije dovodilo u pitanje.

Marin Čilić će u četvrtfinalu Rolan Garosa da se sastane sa još jednim teniserom iz Rusije. U pitanju je Andrej Rubljov kojem je danas Siner predao meč.

Ono što je sada potpuno jasno, pitanje prve pozicije na ATP listi nakon Grend Slema u Parizu sada je samo u rukama Novaka Đokovića. Srpski teniser brani 2.000 bodova i do njih će doći pod uslovom da odbrani pehar na pariskoj šljaci, a sa druge strane, od narednog ponedeljka Danil Medvedev će na svom kontu imati 180 bodova manje, odnosno staće na brojci od 7.800.

Sada je samo Novak na potezu...

 

 

BONUS VIDEO: