ĐOKOVIĆ ILI NADAL? Pitali su Vilandera ko će OSVOJITI Rolan Garos, Šveđanin NIJE IMAO DILEMU!


IZVOR: Republika - 26.03.2022 | 22:07


Bez dlake na jeziku.

Foto: Tanjug/T. VALIČ, AP, Profimedia
ĐOKOVIĆ ILI NADAL? Pitali su Vilandera ko će OSVOJITI Rolan Garos, Šveđanin NIJE IMAO DILEMU!

Ljubitelji tenisa širom planete sa nestrpljenjem iščekuju Rolan Garos, a ono što ih najviše intrigira je odgovor na pitanje ko će podići trofej "Kupa musketara" - Novak Đoković ili Rafael Nadal?

Uprkos oprečnim stavovima koje je ranije iznosio o Noletu, Šveđanin Mats Vilander izrazio je uverenje da će srpski as trijumfovati u Parizu, što bi bila njegova 21. Grend slem titula.

Osvajač sedam "slemova" je ubeđen da je glavna prednost Srbina velika motivacija, posle dešavanja oko pandemije koronavirusa, uz činjenicu da ima dosta vremena za pripremu plana za Francusku.

Novak je odmorio glavu i telo i biće neverovatno motivisan. Sada je imao vremena da napravi savršen plan kako bi dočekao RG i Vimbldon što je moguće spremniji. Naravno da bi on želeo da može da igra više mečeva, ali ako odigra još tri turnira, imaće ukupno petnaestak mečeva i u tom slučaju mislim da će biti favorit u Parizu. Mislim da mu je potrebno da stekne malo samopouzdanja pred Otvoreno prvenstvo Francuske - naveo je Vilander, a potom je prokomentarisao Rafino stanje.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Iznenadio mnoge - Vilander Novaka proglasio favoritom na Rolan Garosu

Nadal odsustvuje zbog povrede i neće biti idealno spreman za Rolan Garos. Hoće li moći da trenira punom snagom? To je glavno pitanje, biće veoma napeto - podvukao je Mats Vilander.

Podsećamo da je Đokoviću uskraćeno pravo da nastupi na Australijan Openu, a upravo će on braniti pehar na Rolan Garosu, koji počinje u drugoj polovini maja.

BONUS VIDEO