NADAL OPTUŽEN ZA DOPING! Puče BRUKA, pala senka na Rafin uspeh!


IZVOR: Republika - 30.01.2022 | 16:08


Španac Rafael Nadal savladao je Rusa Danila Medvedeva u finalu ovogodišnjeg Australijan opena sa 3:2 i tako postao rekorder po broju osvojenih Gren slem trofeja - ukupno 21!

Foto: Tanjug/AP
NADAL OPTUŽEN ZA DOPING! Puče BRUKA, pala senka na Rafin uspeh!

Ipak, već godinama unazad, svetom se poput koronavirusa širi i informacija da je Nadal zapravo dopnigovan...

Te glasine su učestale kad je počeo da ugrožava Rodžera Federera u jeku njegove dominacije. Ipak, nikada niti jedan dokaz se nije pojavio, ali je kod pojedinih ljubitelja tenisa sumnja zauvek ostala u glavi.

 

 

O toj temi, ali i o mnogo čemu još, pisao je francuski teniser Žil Simon u svojoj autobiografiji. Njen naziv "Ovaj sport te izludi" ("This Sport That Makes You Crazy") obelodanio je poslovnu saradnju Rafaela Nadala i poznatog doktora Eufemijana Fuentesa i to ne bi bio nikakav problem da ovaj poznati stručnjak nema neobičnu biografiju, ali i dosije!

Mnogima je poznata da je Fuentes bio čak i u zatvoru zbog skandala sa španskom biciklističkom reprezentacijom.

- Teško je nekima bilo da pojme u to vreme da Rafael Nadal može da bude bolji od Rodžera Federera. Zbog toga smo i širili glasine da se dopinguje.Nadal se ne uklapa u profil tenisera. Eto, nikada nismo razgovarali o građi Rodžera Federera koji nema baš mnogo toga što bi mogao da zavidi Nadalu. A onda u Australiji sa 35 godina odigra pet setova, to je neverovatno... Ali, niko nije obratio pažnju na to - napisao je iskreni Žil Simon.

BONUS VIDEO: