ON JE ZARIO KOLAC U SRCE NOVAKU! Ovo je GLAVNI KRIVAC za odluku da se Novak deportuje iz Melburna!


IZVOR: Republika - 16.01.2022 | 08:50


Glavni krivac za deportaciju Novaka Đokovića iz Melburna (Australija) je ozloglašeni ministar za imigracije te zemlje Aleks Hok!

Foto: Tanjug/AP
ON JE ZARIO KOLAC U SRCE NOVAKU! Ovo je GLAVNI KRIVAC za odluku da se Novak deportuje iz Melburna!

On se nakon odluke da Novaka deportuju oglasio i obratio se javnosti. Pre toga je poništio prvu odluku suda, jer je kako je sam naveo Nole rizičan zbog antivakserske politike i opasan je po narod:

– Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku punog Deferalnog suda Australije, podržavajući moju odluku da koristim svoja ovlašćenja i ukinem vizu gospodinu Đokoviću shodno javnom interesu – rekao je Hok i dodao:

– Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažne političke zaštite granica takođe su od suštinskog značaja za očuvanje društvene kohezije Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji.

Foto: printscreen/youtebe.com

Aleks Hok

– Australijanci su podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke i Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod očekuje. Do danas je u Australiji primenjeno oko 43 miliona doza vakcinacije i više od 91.6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je u potpunosti vakcinisano. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne korak po korak, bezbedno ponovno otvaranje svoje međunarodne granice kao rezultat ovog uspešnog programa vakcinacije.

BONUS VIDEO: