FEDERERU SE PREVRĆE ŽELUDAC: U jeku australijske DRAME, Švajcarci SIPALI ISTINU o Đokoviću i Srbiji - NEZAPAMĆENO na Zapadu!


IZVOR: Republika - 11.01.2022 | 12:57


"Veltvohe", švajcarski magazin, objavio je tekst pod nazivom "Srbi herojski narod" u kome je izrečeno niz hvalospeva na račun naša dva najveća sunarodnika - Nikole Tesle i Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP
FEDERERU SE PREVRĆE ŽELUDAC: U jeku australijske DRAME, Švajcarci SIPALI ISTINU o Đokoviću i Srbiji - NEZAPAMĆENO na Zapadu!

Osim toga, list se potrudio da razbije niz predrasuda na račun Srba. Tako se podseća na 1389. godinu i Boj na Kosovu, kada smo bili na braniku Evrope od najezde Turaka. Podseća se da je naš narod nepravedno označen kao "varvarski i zločinački", praktično tokom čitvaog 20. veka.

Pišući o ratovima tokom kraja 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije, “Veltvohe” navodi da su sve strane počinile zločine, i da je etničko nasilje posledica dugogodišnjoj sporova, progona i zločina na tim prostorima.

List kritikuje to što su za zapad samo Srbi od početka bili agresori i ratnohuškači, te podvlači da je NATO bombardovanje srpskih gradova 1999. i dalje osporavano jer za to nije bilo mandata UN.

U tekstu su zatim navedene reči koje se sigurno neće dopasti najboljem teniseru u istoriji Švajcarske - Rodžeru Federeru. U pohvalnom tonu govori se na Novakov račun, a sve u jeku sage oko njegovog učešća na Australijan Openu. Po Švajcarcima, jedini Srbin veći od Đokovića je najveći naučnik u našoj istoriji. 

Možda je, ispred tenisera Novaka Ðokovića, Tesla najveći sin moderne Srbije - podvlači "Veltvohe".

Foto: www.profimedia.rs

Švajcarci "skinuli kapu" Novaku i Tesli

Konačno i to dočekasmo, da neko sa Zapada sipa istinu o Srbiji...

BONUS VIDEO