ĐOKOVIĆ NE IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU! Organizatori ga ODBILI, odluka je DEFINITIVNA!


IZVOR: Republika - 28.12.2021 | 20:24


Kako sada stoje stvari, srpski teniser i prvi reket planete Novak Đoković, definitivno neće nastupati na Australijan openu, prvom grend slemu u godini i njegovom omiljenom turniru koji će se odigrati u Melburnu.

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ NE IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU! Organizatori ga ODBILI, odluka je DEFINITIVNA!

Kako saznaje Informer, Đoković je nekoliko puta od vlasti države Viktorije i organizatora Australijan opena tražio "medicinsko izuzeće" kako bi mogao nevakcinisan da igra na grend slem turniru ali su ga australijske vlasti odbile.

- Kako sad stvari stoje, Novak ne ide u Australiju. Lekarska komisija ga je odbila za medicinsko izuzeće i neće da mu dozvole da igra nevakcinisan. Novak je izričito protiv vakcinacije - ekskluzivno otkriva izvor Informera.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak će, dakle, definitnivno propusiti svoj omiljeni turnir koji je osvajao čak devet puta. Samim ti će propustiti i šansu da ispiše novu stranicu istorije na kojoj je moglo da stoji da je upravo Đoković prvi čovek koji je u istoriji "belog sporta" uspeo da osvoji 21. trofej sa najvećih turnira. 

Australijan open je na programu od 17. do 30. januara naredne godine. 

Ostaje pitanje hoće li Đoković predvoditi reprezentaciju Srbije na predstojećem ATP Kupu koji se igra u Sidneju od 1og. januara. 

BONUS VIDEO