NOVAK JE PLAĆENIK! Ne prestaju napadi na našeg ASA!


IZVOR: Republika - 30.11.2021 | 17:11


Bivši australijski teniser Sem Grot kritikovao je Novaka Đokovića zbog sugerisanja da bi Dejvis kup trebalo da se dodatno menja.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK JE PLAĆENIK! Ne prestaju napadi na našeg ASA!

Reč je naime o odluci gde će se ubuduće igrati finalni turnir Dejvis kupa, gde se kao glavni grad kandidat spominje Abu Dabi.

Upitan o ovoj temi nedavno, Novak Đoković je kazao da je zadovoljan promenom Dejvis kupa, ali i da u isto vreme treba poštovati tradiciju i istoriju i, te da bi se domaćin takmičenja trebalo menjati iz godinu u godinu.

Grot je, međutim, osudio Đokovića što je zadovoljan predlogom o promeni Dejvis kupa, a da u isto vreme traži da se teniska sezona skrati.

- Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals - rekao je Grot i dodao:

- Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale.

Grot kaže da je veliki novac u pitanju.

- Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno - zaključio je Grot.

Foto: Tanjug/AP

Filip Krajinović u dresu Srbije