VIŠE NEMA DILEME OKO AUSTRALIJAN OPENA: Sjajne vesti za Novaka Đokovića stižu iz Melburna!


IZVOR: Republika - 18.11.2021 | 09:00


Još uvek se mnogi pitaju da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković igrati na svom omiljenom turniru. Gren slemu u Melburnu - Australijan openu. Čelnici australijske države Viktorije još uvek se nišu oglašavali po tom pitanju, kao ni Novak po pitanju vakcinacije, ali ima novih ohrabrujućih vesti.

Foto: Tanjug/AP
VIŠE NEMA DILEME OKO AUSTRALIJAN OPENA: Sjajne vesti za Novaka Đokovića stižu iz Melburna!

Naime, vlasti Viktorije saopštili su da bi u novoj sezoni, Australijan open mogao da bude održan sa punim kapacitetom na tribinama.

Takođe je i premijer ove države, Den Endrjus, istakao da je stopa vakcinacije u toj državi blizu 90 odsto, što će omogućiti ukidanje svih mera, koje su na snazi već mesecima.

Podsetimo se, drugi grad po veličini u Australiji bio je više od 260 dana pod merama zaključavanja, usled pandemije korona virusa.

Prethodno izdanje turnira je održano uz prisustvo ograničenog broja gledalaca, a u toku samog takmičenja uvedena je mera petodnevnog zaključavanja.

Australijan open je na programu od 17. do 30. januara 2022. godina a titulu brani, ko drugi do srpski teniser Novak Đoković