NADAL NAJAVLJUJE DEFINITIVAN KRAJ KARIJERE: Svestan sam da sat otkucava, SVE JE KOMPLIKOVANIJE!


IZVOR: Republika - 19.09.2021 | 12:37


Španski tenisr Rafael Nadal muku muči sa povredama, pre nekoliko dana imao je medicinsku intervenciju na stopalu koje ga muči već duži niz godina.

Foto: Tanjug/AP

Nadal realan i svestan "koliko je sati"

Bik sa Majorke je istakao da mu je velika želja da se vrati na teren. Međutim, kako kaže, sve mu je teže imajući u vidu svoje godine. 

- Dobro sam, mada sam znao i za bolje dane. Stopalo me još boli. Ovo je težak period za mene. Cilj mi je da se skroz oporavam, svestan da ću u jednom periodu imati teške i bolne trenutke. Opredeljen sam da ih sve prevaziđem, da se borim za ono što želim, a to je povratak na teren - istakao je Nadal.

Španac ima 35 godina, a to je već kasna sportska dob kada stvari počinju da se komplikuju a telo se ne oporavlja toliko brzo. 

- Imao sam fantastične trenutke tokom karijere, kakve nisam ni sanjao da ću imati. Ali imao sam i teške trenutke zbog povreda, mada sam uvek nalazio način da se oporavim i nastavim dalje. Kako godine prolaze, tako se stvari moraju shvatati realistično: sat otkucava, sve postaje komplikovanije - kazao je Nadal. 

Podsetimo se, Rafa je zbog povrede i potrebnog odmora propustio Vimbldon i Olimpijske igre, potom se vratio u Vašingtonu, ali ubrzo završio učešće na tom turniru, da bi potom morao da odustane i od Toronta, Sinsinatija kao i od US Opena. 

Nadal je ove sezone osvojio Rim i Barselonu, a na Rolan Garosu je u polufinalu savladan od Novaka Đokovića