(VIDEO) BRUKA I SRAMOTA: Titule se odjednom "ne računaju"! Federer tvrdi da je on GOAT zbog OVE GLUPOSTI


IZVOR: Republika - 11.07.2021 | 08:07


Švajcarac glumi u reklami proizvođača satova u kojoj se navodi bizaran razlog zbog kog je on najveći igrač "belog sporta" ikada.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer posle finala Vimbldona pre dve godine

Godinama unazad je glavna tema u teniskim kurgovima ta ko će biti najbolji svih vremena, a u konkurenciji su naravno Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Trenutno prvi reket sveta je oduvek bio u drugom planu, pošto je kasnije stupio na veliku scenu, pa je samim tim uvek bio u zaostatku po broju grend slem titula.

Međutim, Nole je polako, ali sigurno, topio prednost svojih najvećih rivala i ukoliko savlada Matea Beretinija u finalu Vimbldona (nedelja, 15) izjednačiće se sa Rodžerom i Rafom, pa će sva trojica imati po 20 osvojenih grend slemova.

Foto: Tanjug/AP

Velika trojka

Ako se to dogodi, taj argument protiv Novaka bi pao u vodu, a sve druge stvari su na strani Srbina. Đoković je postavio mnoge rekorde, igrač je sa najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste, sa Nadalom deli prvo mesto po broju osvojenih Mastersa (36), a ima i bolji međusobni skor od svojih najvećih rivala - protiv Federera vodi 27:23, a protiv Nadala 30:28.

Ipak, čini se da je naprasno broj grend slem titula, do juče najvažniji argument u raspravi o najboljem u istoriji, postao nebitan i da se naprasno važi samo lepota igre gde je Federer zaista izuzetan. Tako u najnovijoj reklami za "Roleks", narator izgovara tekst kojim se minimiziraju sportski uspesi, a samo zbog lepote igre Švajcarac promoviše u najvećeg u istoriji.

- Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja - navode u reklami.