ĐOKOVIĆ NIJE BLISTAO, ALI KLASA JE PRESUDILA: Novak u osmini finala Vimbldona, Amerikanac arhiviran!


IZVOR: Republika - 02.07.2021 | 13:02 >> 17:03


Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona pošto je savladao Amerikanca Denisa Kudlu u tri seta sa 6:4, 6:3, 7:6.

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Nismo danas gledali najbolje izdanje Novaka Đokovića, ali činjenica je da je najbolji teniser sveta rutinski odradio posao u trećem kolu Vimbldona.

Imao je Denis Kudla vanserijske poteze, igrao je jedan od najboljih mečeva u životu, ali nije bilo dovoljno...

Pokazao je zube Kudla u prvom setu i držao svoj sevis sve do 10. gema, kada je Đoković stigao do dve brejk lopte, prvu iskoristio i posle 35 minuta osvojio prvi set!

U drugom setu je i Kudla pokazao da može da vrati brejk Đokoviću, pa iako je naš teniser uspeo da povede sa 4:1, Amerikanac se nije predavao, malo je nedostajalo da u sedmom gemu smanji na 4:3, ali Novak je spasao brejk loptu, dobio ovaj gem za 5:2 i prelomio drugi set u svoju korist.

Kako je meč odmicao, Kudla je pružao sve snažniji otpor, pa je u trećem setu on poveo sa 4:1, uz brejk prednosti. Međutim, nikada ne otpisujte Novaka, stigao je do izjednačenja i uveo treći set u taj-brejk!

Đoković je očajno otvorio odlučujući period igre, sa dve duple greške poveo je Kudla sa 4:1, ali naš teniser još jednom uspeva da uzvrati i do kraja iskoristi drugu meč loptu za konačan trijumf. Imao je u međuvremenu i Kudla set loptu koju nije uspeo da iskoristi i ovaj meč učini znatno dužim.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.

ĐOKOVIĆ - KUDLA 3:0 (6:4, 6:3, 7:6)

 

7:6 Taj-brejk: Neverovatno, Đoković je odservrao dve servis greške zaredom, i ubrzo je bilo 4:1, ali onda Đoković uzvraća istom merom, vaća dva mini brejka, uz izuzetno loše poteze Kudle stiže do 5:4, a posle i do 9:7. Đoković je osmini finala!

6:6 Idemo u taj-brejk!

5:6 Kudla danas igra daleko iznad proseka, obezbeđuje taj-brejk, sada je pritisak na Novaku!

5:5 Đokoviću nije ni zadrhtala ruka pod pritiskom, osvaja gem sa nulom!

4:5 Ponovo vodi Denis Kudla! Đoković će servirati za ostanak u setu!

4:4 Pripretio je Kudla u ovom gemu, bilo je 30:30 kada je Đoković sa dva sjajna servisa stavio tačku na ovaj gem i od 3:0 stigao do 4:4!

3:4 Uspeva Đoković da vrati brejk zaostatka! Đoković ne uspeva da stigne do svoje igre, ali očigledna je razlika u kvalitetu!

2:4 Brz gem za Novaka Đokovića!

1:4 Ne da se Kudla! Nije uspeo Đoković da pripreti ozbiljnije u ovom gemu!

1:3 Dobija Đoković prvi gem u ovom setu i to sa nulom, to je igra koju želimo da gledamo!

0:3 Potvrđuje Amerikanac brejk i izgleda poprilično sigurno! Sjajno je servirao, a tokom jednog poena Đoković je proklizao i završio na travi, i to po ko zna koji put od početkia turnira!

0:2 BREJK! Imao je Amerikanac dve brejk lopte, a onda je Đoković napravio nesvojstvenu grešku, i odservisao duplu! Neočekivan rasplet na startu trećeg seta!

0:1 Uspeva Kudla da osvoji početni gem u trećem setu!

 

 

ĐOKOVIĆ - KUDLA 2:0 (6:4, 6:3)

II SET

6:3 Đoković ekspresno do drugog seta! Nije blistao, ali rutinski stiže do velikog vođstva!

5:3 Imao je Đoković dve brejk lopte u ovom gemu, ali uspeva Kudla da produži set!

5:2 Sjajan tenis smo gledali u ovom gemu! Publika je kao po starom dobrom običaju na strani Novakovog protivnika! Posle nestavrnog poena uspeo je Đoković da spase brejk loptu i osvoji gem!

4:2 Uspeva Amerikanac da osvoji gem na svoj servis posle 3 uzastopna brejka! Pretio je Novak i u ovom gemu, ali ne uspeva da ga osvoji!

4:1 Nije moglo bolje! Đoković potvrđuje brejk sa nulom!

3:1 Novi brejk za Đokovića! Drugu brejk loptu koristi Srbin!

2:1 Vraća Kudla ekspresno izgubljeni brejk! Brzo je stigao Amerikanac do tri brejk lopte, Novak je odmah pokazao nervozu, i pogrešio!

2:0 Sjajno! Brejk na početku drugog seta! Amerikanac polako posustaje!

Foto: Tanjug/AP

Denis Kudla

1:0 Savršen gem na početku drugog seta, Kudla je poprilično uzdrman jer je promašio ceo teren, ponovo će morati da juri zaostatak!

ĐOKOVIĆ - KUDLA 1:0 (6:4)

I SET

6:4 BREJK I SET! Konačno! Prošetao je Đoković Kudlu po terenu i stigao do dve brejk lopte, prvu koristi  i stiže do prvog seta posle 35 minuta tenisa!

5:4 Đokovića i dalje ne služi prvi servis kako bi želeo, ali 14/15 poena kada prvi put ubaci lopticu u teren osvaja poen!

4:4 Amerikanac dobija gem bez izgubljenog poena!

4:3 Bitno je da Đoković dobija gemove na svoj servis, Amerikanac pruža veliki otpor, ali Novak uspeva da ponovo pobede!

3:3 Sjajno igra Kudla, udara čisto i precizno i uzima novi gem bez problema! Samo jedan poen je prepustio Đokoviću!

 

 

3:2 Od 15:30 stiže Đoković do novog gema, pripretio je Kudla, ali nije dopustio Đoković da ugrozi njegov servis!

2:2 Dobija Kudla gem bez igubljenog poena za novo izjednačenje, Đoković nije dobio šansu da pripreti!

2:1 Ne služi najbolje servis Novaka, ali uspeva da po drugi put povede u meču! U ovom gemu smo videli samo jednu nešto dužu razmenu, ali još uvek se nije borba rasplamsala!

1:1 Siguran i Kudla na svom servisu, samo jedan poen je dozvolio najboljem teniseru sveta!

1:0 Odservirao je Novak u istom gemu i as i duplu servis grešku, ali nije dozvolio protivniku da igra mnogo u ovom gemu, i osvaja početni gem!

Meč je počeo!

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se od 16:30 časova sa Amerikancem Denisom Kudlom u 3. kolu Vimbldona.

Nole je u prethodne dve runde upisao dve rutinske pobede, a naročito dobru igru pružio je protiv bivšeg finaliste Kevina Andersona.

Srbin i Amerikanac su u dosadašnjem toku karijere odigrali dva međusobna susreta, a oba puta je slavio Đoković, maksimalnim rezultatom.

Meč će biti odigran na terenu broj 1.

Tok duela iz prestonice Engleske možete pratiti uživo na našem portalu.