OVOGA SE SRBIJA PLAŠILA: Loše vesti za Đokovića i reprezentaciju!


IZVOR: Republika - 30.12.2020 | 21:59


Prvo takmičenje na kojem će se naći najbolji teniseri sveta biće ATP kup, koji će se igrati od 5. do 8. februara, a sada je konačno saopšteno i koje će zemlje igrati, kao i ko će im biti "prve table".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Titulu ATP kupa osvojenu u januaru ove godine brani Srbija, a i ovog puta će boje reprezentacije braniti prvi reket sveta Novak Đoković. Igraće i Španija, koja je poražena u prvom izdanju ovog takmičenja, a ponovo će se reketa latiti Rafael Nadal.

Igraće Austrija, koju će predvoditi Dominik Tim, potom Rusija sa Danilom Medvedovim, kao i Grčka sa Stefanosom Cicipasom, mada je postojala sumnja da će se on odlučiti za neki drugi turnir. Prvi reket Nemačke biće Aleksander Zverev, igraće i Dijego Švarcman pod zastavom Argentine, kao i Mateo Beretini sa Italijanima i Kei Nišikori sa Japancima.

 
$bp("Brid_09365381", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Gael Monfis će biti prva "tabla" Francuske, Aleks de Minaur Australije, a promena u odnosu na prvobitni plan je odustajanje Švajcarske posle informacije da Rodžer Federer neće igrati, te je njeno mesto zauzela Kanada, koju će predvoditi Denis Šapovalov.