SO NA ŽIVU RANU NOVAKU: Nadal otkrio ko sve SLAVI Đokovićevu eliminaciju!


IZVOR: Republika - 07.09.2020 | 16:53


Španac detaljno analizirao incident na US Openu.

Foto: Tanjug/AP

Izvinjenje Novaka Đokovića

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, istakao je da je svima na US Openu "laknulo" što je Novak Đoković kao prvi favorit izbačen, pa i Rodžeru i Rafi.

Ipak, Španac je istakao i da Nole nije imao nikakvu nameru da povredi linijskog sudiju, kao i da se "odmah izvinio", dok je ovakva scena "veliki udarac za tenis".

- Đoković nije imao nameru da bilo koga udari. Postoji propis koji kaže da ukoliko udarite sudiju posledica je eliminacija. Dodatni je to što se dogodio udarac u vrat - izneo je svoje viđenje situacije Toni.

Nadal je priznao da će se konkurenti okoristiti odlukom arbitara na Otvorenom prvenstvu Amerike.

- Prvi kome je to koristio bio je Pablo Karenjo, koji je igrao protiv njega u ovom meču i pobedio. Svi oni koji su ostali u takmičenju dožive olakšanje kada glavni favorit ispadne. Iz daleka, naravno, i Federeru i Nadalu, pošto će Đoković ostati bez novog grend slema. Ali realnost je bolna situacija za njega i to nije dobro za tenis - poručio je Nadal.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Razgovor Tonija i Rafe Nadala

Novak bi mogao da oseti posledice već u Rimu.

- Biti diskvalifikovan kao prvi reket sveta je udarac. On se već izvinio. Đoković je vrlo dobro. Pretpostavljam da to u Rimu može uticati na njega, jer je situacija vrlo blizu. Ima vremena do Rolan Garosa i verujem da će se do tada oporaviti od ovoga - zaključio je Rafin stric.

 
$bp("Brid_99487015", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});