Bukti rat na Tviteru! Beker: Niče, ti si cinkaroš; Kirjos: Gluplji si nego što sam mislio


IZVOR: Republika - 30.06.2020 | 09:00


Boris Beker i Nik Kirjos imali su žestoku raspravu na Tviteru.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Boris Beker

Nekadašnji trener Novaka Đokovića napao je Kirjosa zbog njegovih poslednjih objava na društvenim mrežama.

Kirjos je javno "prozvao" Novaka Đokovića zbog organizacije Adrija tura, a zatim i Aleksandera Zvereva, koji je slagao da će otići u četrnaestodnevnu samoizolaciju.

Dvadesettrogodišnji Zverev, inače Bekerov sunarodnik, uhvaćen je kako se provodi u jednom klubu, što je nateralo, pored ostalog, i Kirjosa da reaguje.

- Ne volim cinkaroše! Svako ko se tako ponaša prema kolegi sportisti nije moj prijatelj! Pogledajte se u ogledalo i razmislite da li mislite da ste bolji od nas - napisao je Beker, pomenuvši Kirjosa, a ubrzo je usledio i odgovor Australijanca.

- Pobogu, Borise. Ni sa kim se ne takmičim, niti ikoga želim da 'pokopam'. Ovo je globalna pandemija i ako se neko ponaša idiotski kao što je Aleks, ja ću ga zbog toga kritikovati. Jednostavno je - naveo je Australijanac.

Beker, takođe, nije dugo čekao na odgovor.

- Svi živimo u pandemiji koja se zove kovid-19. Užasno je što je ubila toliko ljudi. Trebalo bi da zaštitimo svoju porodicu i voljene i da pratimo savete, ali i dalje ne volim cinkaroše.

Kirjosu se nije svideo termin kojim ga je Beker nazvao.

- Cinkaroš? Jer sam nekoga prozvao za neodgovornost? Na čudan način vidiš situaciju, šampionu. Ja se samo brinem za ljude. I to dok moja porodica i porodice širom sveta rade ono što bi trebalo, a onda dođa jedna guska i mlatara rukama, e onda ću nešto da kažem - napisao je Kirjos i dodao:

- Boris Beker je veći glupan nego što sam mislio. Ima dobre voleje, ali očigledno nije baš najpametniji.

Beker je upitao Kirjosa kako je u Australiji i da li prate sve savete, a Nik je odgovorio "da se ne ponaša kao da mu je prijatelj jer ga je spustio".

Proslavljeni Nemac je u nekoliko navrata isticao da nije nužno loše kritikovati svog kolegu/prijatelja, ali da bi to trebalo da se uradi privatno.

- Postoji nepisano pravilo između sportista. Šta god da se desi na terenu ostaje u svlačionicama. Niko o tome ne priča (javno) - napisao je Beker.

Beker je za kraj oecnuo Kirjosa zbog njegovih teniskih neuspeha.

- Voleo bih da vidim da Nik Kirjos ostvario svoj puni potencijal i osvoji Grend slem. On bi bio sjajan uticaj na mlade ljude sveta ako bi se bavio problemima vezanim za jednakost/rasu/poreklo. Postani muško, dečko, i pokaži se - napisao je Beker.