Koliko će trajati mečevi? Zbog koronavirusa u Indijan Velsu rigorozne mere!


IZVOR: Republika - 07.03.2020 | 15:52


Zbog koronavirusa preduzimaju se brojne preventivne mere kako bi se sprečilo širenje epidemije, pa su nova pravila uvedene pred početak mastersa u Indijan Velsu.

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta

Novak Đoković, prvi teniser sveta, igra na prvom mastersu u Americi. Nekoliko dana pred početak takmičenja Kalifornija je proglasila vanrednu situaciju zbog koronavirusa.

 

Organizatori turnira odlučili su da dečaci i devojčice koji budu skupljali loptice na mečevima ove godine ne dodaju peškire igračima i moraće da nose rukavice. To znači da će svi teniseri sami morati samo da idu do mesta kako bi uzeli peškire da se obrišu posle poena, i to sa stolica koje će biti postavljene pored terena.

Takođe, susreti i druženje igrača sa navijačima će biti svedeni na najmanju moguću meru, a mesta kuda se kreće publika će morati non-stop da se dezinfikuju.

Takođe na samom teniskom kompleksu već su instalirani posebni boksovi sa 250 stanica sa rastvorima za suvo pranje ruku. Saopšteno je i da zainteresovani koji su već kupili karte za turnir mogu da zatraže povrat novca pre početka takmičenja, ukoliko odluče da je ipak bezbednije za njihovo zdravlje da ne budu na tribinama.