"Nisam opterećen, ali naravno da razmišljam o prvom mestu!"


IZVOR: Republika - 13.12.2019 | 13:34


Ruski teniser Danil Medvedev priznao je da bi želeo da se nađe na prvom mestu ATP liste, ali je istakao i da se ne opterećuje time.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Mdvedev

Mladi ruski teniser je pažnju na sebe skrenuo pošto je odigrao šest uzastopnih finala u drugom delu sezone.

- Posle takve godine, očekivanja su još veća za 2020. Ali moram da ostanem svestan svega što se događa i idem meč po meč- rekao je mladi Rus.

Medevedev je minule sezone osvojio četiri titule, a godinu će završiti na petom mestu. Zbog svega što je uradio, mnogi su u njemu videli budućeg najboljeg tenisera sveta.

- Razmišljam o prvom mestu na svetu od kada sam imao šest godina, ali to nije nešto čime sam opsednut. Naravno, kada igrate toliko turnira i naporno radite, želite da budete na najboljoj mogućoj poziciji. Ipak, ako u 40. godini moj najbolji renking bude druga pozicija, ne verujem da će to značajno uticati na moj život- rekao je Medvedev.

Upitan je peti teniser sveta i šta misli o zabrani ruskim sportistima da učestvuju na najvećim takmičenjima u naredne četiri godine.

- Da budem iskren, teško mi je da pričam o tome jer živim u Monaku, a nas tenisere vrlo često testiraju. Ne znam šta će da se dogodi, jer ja nemam veze sa svim što se događalo u Rusiji. Nadam se da ću igrati na Olimpijskim igrama- rekao je Medvedev.

Medvedev je 2019. godinu završio sa 59 pobeda, više od bilo kog drugog igrača.