Federer zbunjen: Ne razumem zašto me poredite sa Mesijem...


IZVOR: Republika - 25.11.2019 | 21:09


Rodžer Federer, rekorder po osvajanju Gren slem titula kaže da ne razume najbolje poređenje koji sa argentinskim fudbalerom Lionelom Mesijem, dok Španca Rafaela Nadala vide kao Kristijana Ronalda.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

- Već su mi mnogi postavljali to pitanje. Čuo sam da me porede sa Mesijem, a Nadala sa Ronaldom, ali ne znam zašto?! Oba igrača su neverovatna i obojica su zaslužni za veliki napredak samog fudbala. Ljudi mi kažu da sam poput Mesija, ali i dalje ne znam zašto- rekao je Federer.

U velikom intervjuu za "Tenis World", Švajcarac se dotakao i predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju i priče oko zlatne medalje u singlu, koja mu nedostaje u bogatoj riznici trofeja?

- Često čujem kako morate da osvojite sve trofeje, ako želite da budete uspešni. I da, ako nemate sve titule, vaša karijera nije bila potpuna. Ne slažem se s tim. Smatram da je moja karijera bila neverovatno uspešna. Čak i bez nekih najvrednijih trofeja. Ponekad i nije sve zavisilo od mene, a ponekad nisam imao ni sreće. Važno je da znam da sam uvek davao sve od sebe. Ukoliko osvojim zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, to će biti neverovatno dostignuće- rekao je Švajcarac, koji ima zlatnu olimpijsku medalju, osvojenu u dublu na Igrama u Pekingu.