Bilu su to antologijski dueli: Novak otkrio koja su mu dva omiljena meča u karijeri!


IZVOR: Republika - 25.08.2019 | 08:33


Naš najbolji teniser Novak Đoković ovog ponedeljka započinje odbranu trona na US openu na meču protiv Španca Karbeljasa Baene.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Da, svestan sam da me ljudi vide kao favorita. Ali dug je put preda mnom. Naravno, neke stvari su drugačije. Sada imam 32 godine i nije isto kao pre 10 godina, ali imam i dalje jaku motivaciju, posebno na ovom nivou. Tako da ću se definitivno truditi da igram najbolji tenis - rekao je Nole.

Mnogi smatraju da je njegov duel sa Rodžerom Federerom najbolji koji je odigrao na ovogodišnjem finalu Vimblodona, ali Nole ima jedan koji mu je draži.

- Definitivno među dva najbolja koja sam ikada igrao. Ipak, nije lako prenbregnuti onaj iz Australije protiv Nadala, koje je trajalo oko šest sati. Ta dva meča su toliko posebna i zauvek će imati istaknuto mesto u mojoj karijeri - rekao je Đoković.

U Njujorku je osvojio tri titule, ali je igrao i još pet finala, najviše od svih gren slem turnira. Jasno je da mu prija Flešing.

- Imao sam mnogo uspeha ovde i to doživljavam kao blagoslov. Ne bih rekao da je sreća igrala odlučujuću ulogu, mada ju je i bilo. Možda je i do podloge, ali rekao bih i do atmosfere. Uživam ovde u glasnoj atmosferi, posebno u večernjim terminima. Mnogo je drugačije nego na ostalim turnirima, Vimbldonu na primer - dodao je Srbin.

Njegove navijače zabrinuo je tretman stopala koji je imao, ali ipak nije ništa ozbiljnije u pitanju.

- Minorna stvar je u pitanju. Znate kako je sa žuljevima. Ali ništa što bi izazivalo zabrinutost. Veoma mi je važno kako se krećem, jer je to baza moje igre. I ne samo moje i Rodžer (Federer) je govorio o tome. A on je čovek sa najboljim kretanjem od svih tenisera ikada. Ono mi je važno i zbog proklizavanja, koje dosta praktikujem - zaključio je Đoković.