Rafael Nadal dobio jasnu poruku od strica!


IZVOR: Republika - 21.07.2019 | 12:21


Toni Nadal ima jasnu poruku za Rafu! Bivši trener smatra da Španac mora da uči od našeg Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 - Finale je bilo jedno od najboljih u istoriji, imalo je sve što je terebalo za veliki meč, mada pamtim bolje mečeve na US Openu ili recimo u polufinalu Rolan Garosa 2011. godine - rekao je Toni Nadala za špansku državnu televiziju.

On smatra da će Rafa tek igrati na visokom nivou.

- Rafa ima još dosta godina pred sobom na najvišem nivou, tačnije sve dok bude osetio da ga tenis uzbuđuje. Godinama su govorili kako će imati kraću karijeru, srećom, nisu bili u pravu. Bio je u stanju da sluša, ispiisali su ga drugi. To je znak inteligencije. Nivo igre je uvek bio visok, nekad i previsok - smatra Toni.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Toni i Rafa su zajedno gledali finale Vimbldona, a bivši trener imao je i savete. Otkrio je o čemu su pričali.

- Zajedno smo gledali finale i rekao sam mu, "pogledaj gde Novak stoji, odakle vraća servis". Bio je mnogo bliži osnovnoj liniji nego što je Rafa bio protiv Rodžera u polufinalu. Priznao mi je da sam u pravu i da nije bilo dobro što je stajao daleko iza kod riterna. Pitao sam ga, "zašto nisi promenio poziciju za retern kad smo ti i Fransisko Rođ i ja rekli da je to da uradiš tokom meča"? Rekao mi je da nije video, da nije razumeo naše signale, da jeste, svakako bi uradio drugačije - jasan je Toni Nadal.