KAKVA ŠTETA: Tipsarević bio na korak od ISTORIJSKOG preokreta, ali na kraju Dimitrov prejak za Srbina!


IZVOR: Republika - 26.05.2019 | 13:48


Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je sa Rolan Garosa od Grigora Dimitrova, nakon što je poražen posle velike borbe rezultatom 3:2 (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4).

Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov i Janko Tipsarević

Sjajan meč viđen je u prvom kolu drugog gren slema u sezoni. Janko Tipsarević pružio je izuzetan otpor Grigoru Dimitrovu, trenutno 47. igraču sveta. 

Mnogo brejkova i nesigurnih servis gemova obeležili su prvi set, a tu se bolje snašao Bugarin, koji je prvi deo igre dobio rezultatom 6:3. Drugi set bilo je potpuno pomračenje za srpskog igrača, koji nije osvojio nijedan gem. Glavni razlog toga bila je povreda noge i Janko je imao mnogo problema sa kretanjem, pa je morao da reaguje i lekarski tim. 


Od trećeg seta viđena je potpuno druga priča - Tipsarević se probudio. Dobio taj deo igre sa 6:3, pa potom i naredni deo igre sa 7:6 da bi izborio peti set i potpuno otvorio meč.

Borio se Tipsa u petom setu, dao je sve od sebe, međutim odlučio je jedan brejk u devetom gemu i Dimitrov se uz veliku borbu plasirao u drugo kolo Rolan Garosa. 

Meč je trajao tri sata i 7 minuta, a u narednom kolu Bugarin će igrati protiv Marina Čilića.