Del Potro ponovo progovorio o duelu sa Đokovićem!


IZVOR: Republika - 26.05.2019 | 10:31


Uprkos tome što je veći deo sezone proveo van terena zbog povrede desnog kolena, Huan Martin del Potro optimista je pred početak drugog gren slema u sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Huan Martin del Potro

Argentinac je trenutno deveti na ATP listi, a na tri turnira ove sezone ostvario je učinak od 4 pobede i tri poraza.

Najbolju partiju pružio je u četvrtfinalu Rima kada se susreo sa Novakom Đokovićem. Najbolji teniser sveta bio je prinuđen da spasava dve meč lopte, pre nego što je savladao velikog rivala.

- Iznenadio sam sebe posle meča sa Novakom. Igrao sam odlično skoro puna tri sata, uspeovao sam da držim visok nivo igre i to protiv prvog tenisera sveta. Ipak, svestan sam koliko sam daleko od onoga što sam bio. Imam velika očekivanja od onoga što budućnost nosi, ali ne i u ovom momentu. Želim da budem miran, siguran. I dalje se oporavljam. Probaću da budem najbolji što mogu, ali moram da idem polako - rekao je Delpo i dodao:

Đoković i Del Potro sastali su se ukupno 20 puta, a srpski teniser slavio je u čak 16 međusobnih mečeva.

- Dobro sam trenirao, bekhend me ponovo sluša. Ipak, najveći uspeh bi mi bio da zdrav zavrđim turnir. Nadam se da ću sasvim spreman biti za sezonu na travi, a kasnije i betonu.

Prvi rival Argenzinca u Parizu biće Nikolas Đari. Inače, Delpa su od 2009. godine na Rolan Garosu pobeđivala samo četiri igrača - Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej.