Zapažanje koje može da zabrine Novakove navijače


IZVOR: Republika - 30.04.2019 | 10:39


Luksemburžanin Žil Miler, koji se povukao krajem prošle sezone, rekao je da ga Novak Đoković podseća na period posle Rolan Garosa 2016.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Tada je Novak posle ispunjenog cilja i osvojenog pehar u Parizu zapao u krizu, a Miler, koji je sada selektor Dejvis kup tima svoje zemlje, veruje da Novak i dalje ima probleme.

I sam Đoković je pre nekoliko dana pričao na tu temu, ali njegov stav na terenu pokazuje da mu nešto nedostaje u odnosu na januar kada je briljirao na Australijan Openu.

- Kako je Novak Đoković igrao početkom sezone, mislio sam da će imati još jednu dominantnu godinu, kao što je to činio ranije. Međutim, prilično se mučio u Indijan Velsu i Majamiju. Nije mi delovao pozitiovno na terenu, nije bilo tog pozitivnog stava i one energije - kaže Miler.

Uporedio je to sa periodom iz druge polovine 2016.

- Sve me nekako podseća na onaj period posle Rolan Garosa 2016. Posle toga ste stalno imali osećaj da je loše raspoložen i da ne izgleda srećno na terenu. Isto je bilo ove godine u Indijan Velsu i Majamiju.

Miler, koji je kao junior bio svetski broj jedan, kaže da ipak veruje da Novak ima šansu da obori rekord Rodžera Federera po broju Grend slem titula (20).

- Sve će zavisiti od toga kako se oseća. Ako bude na nivou od pre nekoliko godina, mislim da će oboriti rekord. Dug put je pred njim - zaključio je Luksemburžanin.