Đoković otkrio koji teniseri će ga naslediti u budućnosti!


IZVOR: B92, Republika - 28.03.2019 | 19:25


Najbolji teniser sveta Novak Đoković smatra da generacija mladih igrača koji dolaze ima veliku šansu da tenis podigne na još viši nivo.

Foto: Tanjug/AP

Đoković je u karijeri osvojio 15 gren slem titula, želja mu je da u narednim sezonama osvoji još koju i stigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji imaju 17, odnosno 20.

Novak takođe kaže da ne treba brinuti za budućnost sporta jer ima dosta mladih igrača koji će narednih sezona voditi velike bitke za osvajanje najvećih titula.

- Poznato je već nekoliko imena. Po meni mnogo možemo očekivati od Feliksa Ožea Alijasima i Denisa Šapovalova. U pitanju su dva mlada Kanađanina koji su zaista hrabri i odlučni na terenu i mogu da kažem da igraju zaista odličan tenis. Znate, doći će jednog dana do neminovne smene generacija - kaže Novak.

Foto: Tanjug/AP

Pitanje je ko će se od mladih izdvojiti kao lider. Novak kaže da će to zavisiti od toga kako budu igrali i koliko će se nametnuti.

- Aleksander Zverev je taj koji predvodi talas mladih igrača. Ne znam ko drugi. Mislim, ima tu još dosta interesantnih igrača, Poljak Hubert Hurkač je jedan od njih. To je zaista sjajno, potrebno je tenisu. Potrebna su nam nova lica u tenisu. Budućnost tenisa je u dobrim rukama - zaključio je Đoković.