NOVAK: UDARIO SAM JAKO U ZID


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 21.02.2019 | 04:21


Novak Đoković (31) 5. juna 2016. osvojio je sveti gral. Međutim, to podizanje pehara na Rolan Garosu ga je potpuno ispraznilo, zbog čega je doživeo krah na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Riju, a dve godine kasnije pao je na 22. mesto ATP liste. Nole je danas opet prvi reket planete, ali ne zaboravlja kroz šta je prošao u najbolnijem trenutku u karijeri. Desilo se to tokom meča trećeg kola grend slema u Londonu, koji je izgubio od Sema Kverija.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Bio sam u toj maloj prostoriji gde smo čekali da kiša stane. Kada je prekid, obično sam sa timom, razgovaramo o taktici, pripremam se, zagrevam... Međutim, tada sam poželeo da budem sam i gledao sam slepo u zid. Nisam osetio apsolutno nikakvu motivaciju niti emociju vezanu za pobedu u tom meču. Tad sam prvi put u karijeri osetio da nemam svrhu. Emotivno sam udario u zid. Takvi trenuci nam dozvoljavaju da shvatimo da imamo priliku da se izdignemo iz pepela kao feniks - prisetio se Đoković.

Novak je hteo da se vrati na najviši nivo, ali ni fizički ni emotivno nije bio spreman. Imao je mnogo dilema i sumnji u glavi, ali sad je zahvalan što je prošao kroz sve to.

- To me je ojačalo. Bilo je potrebno nekoliko meseci da se vratim u željenu formu. Međutim, više od toga je bilo potrebno da pronađem mentalnu i emotivnu uravnoteženost. Trenirao sam i bio posvećen, ali kada nemate mentalnu jasnoću, onda je to sve uzalud - naglasio je srpski as.