Koja žena je inspirisala Novaka? Ko ih povezuje?


IZVOR: Republika - 19.02.2019 | 13:54


Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zahvalio se velikoj Moniki Seleš kada je dobio nagradu za najboljeg sportistu na svetu za 2018. godinu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski igrač u ponedeljak je dobio Laureas nagradu, a pre nego što se obratio povodom toga, zahvalio se nekadašnjoj jugoslovenskoj igračici.

- Velika je čast deliti pozornicu sa Monikom. Moji snovi su počeli paralelno sa tvojom karijerom. Jelena Genčić je imala uticaj na moju karijeru, a dugo je radila i sa tobom. Znam kada ustaješ, da je to pola 9, da se hraniš zdravo, zbog tebe sam i ja igrao agresivno. Morao sam sve da radim što i ti. Hvala ti što si me inspirisala - rekao je Đoković. 

Monika Seleš rođena je u Novom Sadu i od 1988. do 1994. godine nastupala je pod zastavom Jugoslavije. Njen veliki uspon zaustavio je navijač koji ju je 1993. godine na teniskom terenu napao i ubo u leđa. 

Posle toga se vratila, ali nikada nije bila ista teniserka. Osvojila je čak devet Grend slem titula, s tim što je osam bilo do 1993. Poslednji meč odigrala je 2003. godine.